sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Suomen Euroviisu valittu!

Suomen Euroviisuedustajan etsintä käynnistyi jo syksyllä 2009. Tammikuussa järjestettyihin alkukarsintoihin osallistui 15 esitystä.

Alkukarsintojen parhaimmat mielestäni:
1. Boys of the Band (ei finaaliin)
2. Osmo Ikonen (ei finaaliin)
3. Linn (finaaliin)
4. Nina Lassander (finaaliin)
5. Monday (ei finaaliin)
6. Antti Kleemola (finaaliin)

Olen siis TODELLA pettynyt Suomen finaalin tasoon. Parhaimmat laulut jäivät karsintoihin.

Suomen finaalissa olivat mukana siis: Linn, Nina Lassander, Antti Kleemola, Sister Twister, Kuunkuiskaajat, Heli Kajo, Maria Lund, Amadeus, Eläkeläiset ja Pentti Hietanen.
Mielestäni parhausjärjestyksessä.

Hahaa! Marco Bjurström ja Patrik Sarinkin haukkuivat Eläkeläiset! Olen täsmälleen samaa mieltä. Ei edes voi kutsua musiikiksi.

Superfinaaliin pääsi kolme eniten ääniä saanutta:
Nina Lassander, Eläkeläiset ja Kuunkuiskaajat.

Alexander Rybak onneksi teki finaalista edes jonkinlaisen. Mahtava lauluääni ja hyvät laulut.

Finaalin kolmanneksi selviytyi Eläkeläiset, toiseksi Nina Lassander ja Suomen edustaja Euroviisuissa 2010 on Kuunkuiskaajat. Olen hieman pettynyt valintaan, mutta kansa päätti.

Kuunkuiskaajien laulu "Työlki ellää" on folk-musiikkia. Lähes samanlaisia lauluja on vaikka kuinka. Luulen, että tämä laulu ei pääse edes Euroviisujen finaaliin. Annan tälle laululle pisteitä 6/10, eli enemmän kuin viime vuoden Iso-Britannian Euroviisuedustajalle.

Norjan pääkaupungissa Oslossa pidettäviin Euroviisuihin osallistuu yhteensä 39 maata, joista 34 kamppailee ensin semifinaaleissa. Yhteensä 25 maata pääsee finaaliin, jossa Norja, Saksa, Ranska, Britannia ja Espanja jo ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti