perjantai 15. tammikuuta 2010

Australian avoimet alkaa ensi viikolla!


Tenniksen vuoden ensimmäinen Grand Slam-turnaus, Australian avoimet pelataan tuttuun tapaan tammikuussa. Australian avoimet pelataan 18.1.-31.1.2010.

Valitettavasti Suomen tennislupaus Henri Kontinen putosi karsintojen 1. kierroksella, joten hän ei päässyt mukaan pääsarjaan. Suomesta on siis jälleen mukana vain yksi pelaaja, Jarkko Nieminen. Niemisen kausi alkoi tappiolla Brisbanen turnauksen 1. kierroksella, ja tällä hetkellä hän on nipin napin 100:n parhaan pelaajan joukossa tenniksen maailmanlistalla.

Viime vuonna miesten turnauksen voiton vei Rafael Nadal, kun hän voitti finaalissa Roger Federerin. Tämän voiton jälkeen Nadalin koko viime kausi menikin varsin huonosti. Roger Federerkään ei ollut viime vuonna parhaassa kunnossa, vaikka hän pääsikin jokaisen Grand Slamin finaaliin ja voittikin niistä kaksi: Wimbledonin ja Ranskan avoimet.

Naisten turnauksen viime vuonna voitti Serena Williams, jota ei voi koskaan jättää pois laskuista, kun veikataan voittajaa. Hän voitti finaalissa Dinara Safinan.

Australian avointen suurimmat ennakkosuosikit miesten puolella ovat:
Rafael Nadal
Roger Federer
Novak Djokovic
Andy Murray
Juan Martin Del Potro

Mahdolliset yllättäjät:
Jo-Wilfried Tsonga
Nikolai Davidenko
Andy Roddick
James Blake
Gael Monfils
Lleyton Hewitt
Robin Söderling


Australian avointen suurimmat ennakkosuosikit naisten puolella ovat:
Serena Williams
Venus Williams
Dinara Safina
Jelena Dementjeva
Kim Clijsters

Mahdolliset yllättäjät:
Jelena Jankovic
Ana Ivanovic
Vera Zvonareva
Caroline Wozniacki
Samantha Stosur
Justine Henin


Jarkko Niemisen vastustaja ensimmäisellä kierroksella on isäntämaa Australian Nick Lindahlin. Lindahl pääsi turnaukseen mukaan villillä kortilla. Lindahl on tällä hetkellä maaimanlistan sijalla 233, kun Nieminen taas sijalla 97.

Ottelukaavion näet Australian avointen kotisivulta: linkki pdf-tiedostoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti