tiistai 19. tammikuuta 2010

Australian avoimet 2010, osa 1

Australian avoin tennisturnaus pyörähti käyntiin maanantai-aamuyöllä Suomen aikaa.Varsin suuria yllätyksiäkin on jo tiistaihin mennessä tullut.

Venäjän Maria Sharapova putosi jatkosta 1. kierroksella hävittyään saman maan Maria Kirilenkolle. Onneksi en laittanutkaan suosikkien joukkoon Sharapovaa.

Sijoitetuista pelaajista putosi Radek Stepanek, joka hävisi Ivo Karlovicille. Sitä ei voida kuitenkaan yllätyksenä pitää. Maailmanlistan ykkönen, Roger Federer oli todella tiukilla Igor Andrejevia vastaan, mutta voitti tämän lopulta 4-6, 6-2, 7-6(2), 6-0.

Tähän asti suurin yllätys on varmasti se, että viime vuonna Ranskan avointen finaaliin päässyt Ruotsin Robin Söderling putosi jartkosta jo ensimmäisellä kierroksella. Hän hävisi Espanjan Marcel Granollersille viiden erän kamppailun. Tällä hetkellä sijalla 117 ja parhaimmillaan sijalla 44 ollut espanjalainen on 23-vuotias. Granollersilla on yksi ATP-turnausvoitto ja sen hän otti vuonna 2008, kun hän voitti finaalissa James Blaken.

Sijoitetuista pelaajista myöskin Tommy Robredo, Sam Querrey ja Jürgen Melzer kärsivät tappiot. Naisten puolella Virginie Razzano ja Dominika Cibulkova hävisivät ottelunsa.

Naisten turnauksessa ehkä kiinnostavimmat pelaajat, paluun tehneet belgialaiset Justine Henin ja Kim Clijsters selvisivät molemmat toiselle kierrokselle. Henin kohtaa toisella kierroksella viidenneksi sijoitetun Jelena Dementjevan.

Suomen Jarkko Nieminen kohtasi 1. kierroksen ottelussaan Australian Nick Lindahlin, joka on syntynyt Ruotsissa. Nieminen on noin sata sijaa Lindahlia paremmin tenniksen maailmanlistalla. Ensimmäisen erän Nieminen vei helposti 6-2 ja toisen erän 7-5. Kolmannessa erässä Lindahl meni jo 3-0 johtoon, mutta Nieminen paransi peliään ja otti 5-4-johdon, jonka jälkeen sade keskeytti pelin. Peliä jatkettiin tiistaina Niemisen syöttövuorolla, jonka Nieminen piti. Toisella kierroksella Nieminen kohtaa ranskalaisen Florent Serran, joka päihitti Jürgen Melzerin. Serra on tällä hetkellä noin 60 sijaa Niemistä korkeammalla maailmanlistalla.