maanantai 26. heinäkuuta 2010

Yleisurheilun EM-kisat alkavat!

Koko tämä viikko pitääkin olla television ääressä vahtaamassa yleisurheilun EM-kisoja. Kisat pidetään tänä vuonna Espanjan Barcelonassa ja kisat kestävät koko tämän viikon alkaen tiistaina. Suomi osallistuu kisoihin 39 kilpailijan vahvuisella joukkueella.

Suomen suurimmat mitaliodotukset kohdistuvat jälleen kerran keihäänheittoon. Kisan suurin voittajasuosikki on kuitenkin Norjan Andreas Thorkildsen. Hänen takanaan onkin sitten hieman tasaisempaa. Mutta kyllä itse ainakin uskon, että Pitkämäki saa mitalin. Hän kuitenkin heittää jatkuvasti yli 80 metrin heittoja. Myös Teemu Wirkkala hyvin onnistuessaan saattaa kavuta palkintokorokkeelle. Harri Haataiseen en sijaan usko ollenkaan, mutta finaalipaikka hänelle silti varmaan irtoaa.

Muita Suomen mitalitoivoja ovat pituushypyssä Tommi Evilä ja 3000 metrin estejuoksussa hallitseva Euroopanmestari Jukka Keskisalo. Keskisalo ei ole ollut tällä kaudella parhaassa iskussa, mutta hyvän loppukirinsä ansiosta saattaa tälläkin kertaa korkealle sijoittua. Kunhan voittaa ainakin Ruotsin Mustafa Mohamedin.

Pohjalaisittain kisoissa riittääkin kivasti jännättävää, miten esim. Joonas Harjamäki juoksee ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti